lørdag den 20. august 2016

Sol og sandskulpturer

Jeg holder meget af kunst, både selv at være kreativ men ligeså meget at se andres værker. Desværre kræver det at se kunst udstillinger 2 ting som ofte gør mig dårlig, nemlig at være blandt mange fremmede mennesker som ofte står tæt, og tage offentlig transport. Egentlig er det vel 2 sider af den samme angst, det i hvert fald den samme panik.
 
At jeg kan tage med offentlig transport uden panik er endnu en ting Zorro hjælper mig med, en måske lille service set med andres øjne, men det er jo en kæmpe hjælp at turde gå ud alene, ikke at havde behovet for at andre mennesker har tid og overskud til at følge en rundt i verden.
Hundested sandskulptur festival 2016


Med den viden valgte jeg at tage til Hundested og se sandskulpturer, noget jeg gerne har vilde i mange år, men ikke turde alene. Det blev til en heldagstur, og jo det var hårdt, men jeg gjorde det og det næsten uden angst symptomer. Desværre kun næsten, nogle personer fik lige prikket lidt til min angst da jeg skulle spise, hvilket resulterede i at jeg blev lidt dårlig, heldigvis hjælp det at nusse Zorro lidt som en grounding øvelse.
Ved selve sandskulpturerne var der ekstremt hyggeligt, så meget at jeg ville ønske jeg havde taget madpakke med og spidst der. Caféen de har solgte desværre kun kage og is samt drikkevarer, til gengæld må man så gerne side og spise sin madpakke. Havde jeg bare brugt hele dagen i det område havde jeg nok undgået at blive dårlig, men der er jo altid næste år.
Vi holder pause og Zorro slapper helt af
Der var ikke ret mange inde og se skulpturerne, hvilket nok dels var fordi det var en hverdag, og ikke i den store ferie sæson, og dels fordi jeg valgte at komme lige når de åbnede. Alt sammen bevidst for at give mig selv mest muligt ro. Vi mødte dog en anden hund der inde, og det er nu rart når det et sted der byder hundene velkommen.
Jeg imponeret over det arbejde med sandskulpturerne, og det at de kan holde til regn. Sandet med ler i virker også rigtigt rart at arbejde i, jeg ville gerne prøve engang, selvfølgelig kunne jeg havde prøvet i sandkassen til børn, men det føltes lidt pinligt. Zorro fik dog prøvet at grave lidt i en bunke sand som lå ved siden af en sandkasse, og alle stierne var jo også dækket af dette specielle sand, han så ret sjov ud med sand i hele skæget.
et udvalg af skulpturerne
Jeg er glad for jeg gave mig selv den her udfordring, for det var en dejlig dag, selv med den smule angst.
Har du udfordret dig selv for nyligt?

4 kommentarer:

 1. God weekend,

  jeg elsker også kunst af mange slags.
  Sandskulpturer er flotte og et smukt stykke arbejde.
  Jeg var selv ude at opleve det for nogle år siden.

  Nyd dagen og varmen i ro og fred med dine dyr:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. hej, tak fordi du kikkede forbi.

   ja jeg så nogle i Roskilde for mange år siden, har været fascineret lige siden.

   Zorro og jeg nyder dagen, selv om vejret her er noget mærkeligt.

   håber du har en god weekend.

   Slet
 2. Jeg har også problemer med for mange mennesker på et sted. Og med store steder. Så på den dårlig dag er en tur i centret en stor udfordring for mig. Det er så godt, at Zorro kan give dig så meget ro, at du akn færdes udenfor alene. Godt du har ham.

  SvarSlet
  Svar
  1. Meget dejligt jeg har ham
   ja et center er noget af det værste også for mig, det gør det ikke nemmere at der ofte skal tages beslutninger sådan et sted, og det svært når hovedet er træt.
   hvad gør du for at hjælpe dig selv?

   Slet

Tak fordi du læste, jeg sætter stor pris på dine kommentarer.
Husk du kan få besked om nye indlæg på din email.