fredag den 2. december 2016

JulemarkedTraditionen tro var der julemarked i forsamlingshuset i byen hvor mine forældre bor, den første søndag i advent. Og ligesom de sidst par år var jeg med hende, i år sammen med Zorro. De sidste 2 år har Jackie været med. Min mor sælger sin honning og marmelader samt andre produkter lavet med ting som bier og have har frembragt. Jeg har de fleste år fået lov at have et lille hjørne med ting, et par malerier eller stofkræmmerhuse, det havde jeg også i år.
Min mors bod med årets høst og produktion.

Lidt julepynt jeg havde lavet.
Jeg var noget spændt på hvordan Zorro ville klare så lang en dag, med marked fra 10 til 16, plus opsætning og oprydning. Han imponerede os alle og viste at træningen i at ligge og se verden virkelig har båret frugt, selv da et barn på måske 3 år dansede foran ham en lille meter væk sad han helt stille, om end meget spændt for han ville gerne lege med. Han fik nu også sin dosis af nus fra både børn og voksne, og nød det i fulde drag. Samtidig opfattede han hurtigt at hans medbragte hyggetæppe var han helle, der fra kunne man også se folk gå forbi hvilket var spænende. Han fik også sine pauser, ud og se markedet eller en tur på skolens boldbane lige ved siden af ca. 1 gang i timen.

Et julemarked er et paradoks i forhold til hvordan det får mig til at føle, de mange mennesker stresser mig, også uden at have en stand, samtidig hjælper en base som en stand mig til at slappe lidt af. Så der den del at jeg elsker jul, og markeder, så naturligvis finder jeg det hyggeligt. Men der er bare også så mange ting der kan tricke min angst! At jeg de sidste 3 år har haft hund med er en kæmpe hjælp, når uroen breder sig i min mave kan jeg se roen og glæden hos min hund, og har jeg brug for en grounding øvelse så er Zorro jo lige der klar til nus. Det kræver stadig lidt mere af mig at havde Zorro med, end Jackie, men det jo fordi han er en hvalp, til gengæld giver han en helt anden naturlig begejstring over at opleve nye ting.


Det var en dejlig dag, og jeg solgte da lidt, men der var desværre meget få gæster i år, hestevognen måtte tage hjem da de ingen ture havde og hestene ellers blev kolde, det var trist. Og på intet tidspunkt var der sort af mennesker som sidste år, trods det der nærmest var snestorm. Min mor solgte heldigvis rimelig godt.

Nu der bare tilbage at gøre helt klar til jul her hjemme før vi igen tager op til mine forældre for at fejre jul.
Zorro med sin jule sløjfe.
 

9 kommentarer:

 1. (Jeg har faktisk allerede skrevet dette indlæg én gang, for da det skulle udgives, forsvandt det. Du må have en fejl et sted).

  Zorro er sørme en gave for dig! Jeg er fascineret af, at man træne en hund til alle de forskellige ting.

  I går formiddag tumlede jeg rundt på Høje Taastrup Station, og kunne ikke finde rundt. På et tidspunkt var der en lang trappe opad. En kvinde med en hund, der havde en bøjle henover ryggen, skulle op ad trappen. Hunden satte farten, og det var slet ikke slow motion, og hun nærmest løb efter. De så ud til at være et fint makkerpar.

  SvarSlet
 2. Han er dejlig, men han har også talent, for han vil gerne med og se alt og vil gerne bare være sammen (helst i min lomme) det gør opgaven nemmere.... ligesom en jagthund helst skal ville jagten.
  det med indlæg har jeg også prøvet andre steder, tænker det sker nu og da.

  Den førerhund har nok været sted kendt... imponere mig hvor hurtigt blind og svagtseende kan gå med deres hund. Mener nu de har kommandoer for farten, så ejer kan sagtens havde sagt det skulle gå tjept.
  måske de 2 havde nemmere ved at finde rundt end dig.
  det så skønt når man finder en god makker.

  SvarSlet
 3. Julemarkeder er så hyggeligt :D

  - A

  SvarSlet
  Svar
  1. det er de, tak fordi du kikkede forbi Glædelig jul

   Slet
 4. Har lige luret på dine kræmmerhuse - lidt svært helt at se (det jeg umiddelbart kan se, ser super fint ud) :) - Og rigtig hyggelig stand I havde og hvor ser han sød ud med julesløjfe :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo det nok lidt svært at se, de ca 1/3 af en cirkel uden hele spidsen... skal prøve at finde mønsteret så kan jeg evt scanne det og sende en email.
   jeg bruger ca. 50 cm skråbånd, 25 cm til kant og 25 til hank... + hvad jeg pynter med, og så der fliserne på stoffets bagside. ...
   Men hvis du sender en email så prøver jeg at sende hvad jeg har af guide.

   Slet
  2. Det ville være dejligt :) eponasdagbog(a)gmail.com

   Slet
  3. guide sendt, hvis du poster om dem på din blog så smid lige et link til den her post, tak. Og gerne skrive her at du har gjort det så jeg kan se dine kreationer.

   Slet
  4. Stof kræmmerhuse har den fordel at de kan holde mere slik uden at falde ned, og de går ikke så nemt i stykker som dem i papir.

   Slet

Tak fordi du læste, jeg sætter stor pris på dine kommentarer.
Husk du kan få besked om nye indlæg på din email.