torsdag den 22. december 2016

Zorros første juletræ


Zorro foran juletræet
I sidste uge hentede vi et lille juletræ. Både for at kunne hygge med jul i lejligheden, men i ligeså høj grad for at træne Zorro i hvordan man opføre sig med sådan et træ i stuen. Det ville jo være meget trist hvis han juleaften besluttede sig for at markere på træet eller lege med det.

Som de sidste mange år hentede jeg træet hos spejderne, der hjemme fik træet lige en hurtig tur med en spray jeg brugte til at lærer Zorro ikke at gnave i ledninger m.m. og som kan fjerne noget af lugten fra dyrs urin, så skulle lugten af evt. andre dyrs markeringer være væk. Og så blev træet ellers sat i juletræsfoden samt fik lys og stjerne på. Alt sammen overvåget af en meget nysgerrig Zorro, som dog heldigvis ikke prøvede at være med, for så var det blevet meget svært at gøre alene.
Træet pyntes
Vi brugte det næste døgn på at lære at træet ikke skulle leges med, han var fra starten ganske forsigtig, og hørte godt efter, ingen forsøg på at markere det. Efter det første døgn pyntede jeg det, med en meget ivrig tilskuer. Nu godt en uge efter går han helst uden om det men ellers forsigtigt under det, og snuser måske lidt til en gren eller et stykke pynt.

Jeg sørgede selvfølgelig for at den allermest skrøbelige pynt kom højt op, men derfor skal han jo stadig ikke lege med det. Frygtede mest for kuglerne, da Zorro jo er ganske bold glad, men selv de får lov at hænge i fred.

Zorros julepynt sammen med Jackies minde
Zorros julepynt
Et stykke pynt der skulle op var Jackies minde pynt, og helst også Zorros personlige pynt, Heldigvis kom navneskiltet den dag jeg hentede træet, så mens jeg holdt øje med hans forsigtige undersøgen af det fik jeg lavet et fint blåt stykke julepynt.

Nu skal vi bare finde ud af det med gaver under træet, og at de ikke skal leges med.  Alle gaver er pakket ind også Zorros, og det lige foran snuden på ham. Skal dine dyr havde julegave? Deltag i afstemningen ude til venstre.
Der slappes af foran juletræet
4 kommentarer:

 1. Du er sørme god til at opdrage din hund. Det lyder alt sammen meget pædagogisk, og jeg er stadig imponeret over, at man kan lære en hund så meget. Det tror jeg ikke rigtig, man ville kunne med en kat (jeg er til katte).

  SvarSlet
  Svar
  1. tak... thja jeg er vel lærer.
   tro faktisk godt man kan lære katte meget, Pjevs var ret dygtig (ikke tricks men opdragelse) og har hørt om andre katte der var gode... men måske meget mere race bestemt?
   Elsker for øvrigt også katte, men min mor er allergisk og de ikke sådan lige at gå tur sammen med, men havde jeg plads og økonomi så ville jeg havde flere dyr.

   Slet
 2. Det er et flot træ og en velopdragen hund!
  Vi har kat og efter min opfattelse kan de lære mere, end man lige regner med og også opdrages en del, selv om man altid siger at katte er deres egne.
  Glædelig jul!
  :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak
   Ja katte kan lærer ganske meget, men måske skal de mere havde lyst til det.
   Glædelig jul

   Slet

Tak fordi du læste, jeg sætter stor pris på dine kommentarer.
Husk du kan få besked om nye indlæg på din email.