fredag den 9. december 2016

JulekalenderJeg elsker jul, hvilket enkelte tidligere indlæg måske har indikeret, og jeg elsker at tælle ned til juleaften. Selv om jeg nu er 35 år er der ikke mange år hvor jeg ikke har haft en eller flere julekalendere. Ofte har jeg også haft en pakke eller advent kalender. Nu er Zorro jo lidt mit barn, så jeg overvejede at købe en pakke kalender til ham, købe fordi jeg også ville overraskes, han ville jo nok være fint tilfreds med en godbidekrukke fyldt med tørret and. Jeg kom dog frem til at dem der sælges ikke var pengene værd.
Lidt af vores julekalender


Imens jeg overvejede Zorros kalender så gik jeg og lavede en til min mor, ikke efter aftale som sidste år, men bare for at få lov at lave en. Jeg ville nok ikke være svær at overbevise om at støtte en travl familie med kalender, som jeg gjorde for min nevø da han var lille. Stor var min glæde da min mor også gave mig en kalender første søndag i advent. Zorro og jeg hygger os dagligt med at åbne søde små gaver. Med alt fra tørret and til Zorro, til små stykker chokolade til mig.

1. decembers gave var specielt god, jeg havde ønsket en lille sød æske til at have i stuen med hunde guf, og så fik vi en metaldåse med små fine feer på, perfekt.
En fin lille dåse, den kom med lidt pebernødder, nu der hundeguf i.

En tradition jeg gerne ville genbruge fra da jeg var teenager var vores adventsgave på skift, hver søndag fik 1 person i familien en adventsgave mens vi hyggede os med kransen, det var så sjovt at gå og planlægge gaverne sammen med de andre. Men den tradition er klart sjovest hvis man er et par stykker og mødes hver søndag. Og jeg bor jo bare med min hund, så udveksling af kalendere er et dejligt alternativ, så det lige meget vi alle er voksne, som da jeg var barn er det vigtige ikke hvad man får men tanken, en pakke med 5 pebernødder er fantastisk.

Hvad er jeres traditioner med nedtælling til juleaften?

2 kommentarer:

 1. Jeg har ingen juletraditioner, men jeg tænker med glæde tilbage til min tidligste barndom, hvor der altid var to pakkekalendere - en fra min mor og en fra min tante.

  Pakkekalendere er så hyggelige - både for modtager og for afsender.

  SvarSlet
  Svar
  1. tak fordi du kikkede forbi.
   netop hyggen er pointen med en kalender.
   Håber du får en god jul.

   Slet

Tak fordi du læste, jeg sætter stor pris på dine kommentarer.
Husk du kan få besked om nye indlæg på din email.