torsdag den 8. februar 2018

Sne og is


Så er vinteren kommet til Danmark, med det kommer snerydning og saltning. Det sidste er hårdt for små poter, men Zorro er god til at søge væk fra de saltede fortove og veje, ud i rabatten.  Der er også lidt sjover i rabatten, med sne bunker som man kan bestige og rulle sig I.
Når der er markeret skal der også skrabes, det ekstra sjovt I sne.

Masser af salt I en bunke, næsten intet rundt om
Når vi går tur kan jeg dog forundres over den måde folk spreder salt på, eller netop ikke spreder den, det som om at flertallet her omkring tror at salt virker bedst hvis det ligges i store bunker. Vi skal klart sikre at folk ikke falder og kommer til skade, er selv ganske godt til at lege Bambi på glat is, men har indtil nu nøjedes med forstuvninger og blåmærker. Det er bare det at salt i bunker reelt set ikke hjælper på om det er glat, jo lige hvor bunken er, men ikke på resten af fortovet! Samtidig er salt jo hverken godt for dyr eller planter, og selvfølgelig heler ikke for vores fodtøj. Materielle ting som støvler og dæk er det mindste af det hele. Ens egen hund kan man jo hjælpe med salver, selv bruger jeg kopattesalve, selv om Zorro ofte slikker det af. Naturen generelt kan dem der spreder salten dog hjæpe ved at rent faktisk sprede den jævnt på fortovet, da der sandsynligvis bruges noget mindre salt, det gør det også mere sikkert for os der går på det. En mulighed som hjælper også hvis det bliver så koldt at salten blot smelter sneen/isen for derefter at fryse igen er at blande en del grus i, igen giver det den bonus as gruset gør det endnu nemmere at stå fast, men det er et minus for kloakkerne. Kommer jeg til at skulle sprede i min have gang vil det blive rent grus.



Jeg er nu glad for at Zorro er blevet så vild med sne, så længe det frost sne, tøsne er stadig ikke noget han er fan af, det alt for vådt. Men frost sne knitre og er sjovt at snuse i, vi skal ikke være ude i længe før han begynder at ligne en sort-sølv schnauzer med alt den sne i skæget og på fanerne. 

Håber I nyder det smukke vejr, selv om det er koldt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du læste, jeg sætter stor pris på dine kommentarer.
Husk du kan få besked om nye indlæg på din email.