mandag den 20. marts 2017

En brækket vinge


På eftermiddagsturen forleden fandt Zorro en råge med brækket vinge, jeg var ved at kalde ham væk fra hvad der lignede en død fugl da han var 1-2 meter fra den, først da begyndte den at gå. Den stakkels fugl havde tydeligvis brækket venstre vinge. En fugl der først går sin vej der, har det rigtig skidt.

lidt sløret da jeg måtte zoome meget.

Normalt tænker jeg at en ræv vil tage den, men vi har ikke rigtig nogle ræve her, har jeg da fået fortalt. Samtidig lå rågen, som jeg troede var en krage til at starte med, et ganske upraktisk sted, på legepladsen ved skolen. Med tanke på hvor ulækker den ville bliver, ramaskrig blandt ungerne og hunde som blev luftet her og ville stikke snuden i den m.m. besluttede jeg at den måtte væk, så kunne den også fint få endt sine lidelser. Desværre er jeg ikke talentfuld i at dreje nakken om på en fugl, og kunne med Zorro hellere ikke komme tæt nok på. Så i mangel af en jæger ringede jeg til Dyrenes Vagtcentral på 1812, så måtte de beslutte hvad der var bedst, de valgte at komme ud og fange den. På nuværende tidspunkt er den nok aflivet, da jeg tvivler på den vil blive plejet på en vildtplejestation og sluppet fri igen, men jeg ved det ikke. Jeg ved de har ringet til mig fordi jeg havde kontaktet dem den dag, og at de ikke ligger besked, hvilket er ganske tarveligt over for en med angst, men det kan de jo ikke vide, tænker nu at det underalle omstændigheder ville være en god ide.

Dyrenes vagtcentral er generelt et rigtig godt tiltag, som tager sig af både vild og tamdyr som er kommet til skade eller bliver misrøgtet. Selv hvis de ikke sender hjælpen, så kan de hjælpe dig med hvad du kan gøre. Det gratis for dig at ringe og få hjælpe til et dyr, men kan ejer findes skal ejer betale udgifterne. Du kan læse mere her.
Hvad gør du når du finder et skadet dyr?

9 kommentarer:

 1. Jeg vidste slet ikke, at Dyrenes vagtcentral findes, men det er en rigtig god idé. Fint at du fik ringet til dem. Jeg ville heller ikke kunne dreje halsen om på et dyr.

  Jeg har aldrig selv fundet et skadet dyr. Men nu hvor du har oplyst mig, vil jeg bestem kontakte Dyrenes vagtcentral.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det fint man kan ringe til dem, så kan de pr tlf vurdere hvad der skal gøres, og måske sende nogen, eller sige hvad man selv lige kan gøre.
   Jeg ville godt kunne, hvis jeg havde hansker og rent praktisk kunne teknikken, har "halshugget" en due med en spade efter hunden i stalden havde haft fat i den, og den var tydelig syg (ud over tygget på) så ville faktisk gerne lære det ordentligt.

   Slet
  2. Hunden i stalden altså ikke Zorro men stald hunden, og en del år siden.

   Slet
 2. Åh bette pus. Jeg fandt et par sårede pindsvinunger i min have for nogle år siden (mistænker kraftig katten) og den gang kom Falck og hentede dem. En dag senere fandt jeg moren, så kom Falck tilbage og tog sig af hende også. Naboene begyndte at blive helt bekymret for os ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. det kan jeg godt forstå naboerne blev, hvis det lignede en Falck bil, det gjorde det her ikke, bare en person bil med en hund bag i (formoder til at spore skadede dyr)
   Godt I fik hjulpet familien pindsvin, håber de kunne genforenes.
   og ja den råge var ikke mange fem øre værd, det meste af tiden mens jeg vented lå den og puttede sig mellem træet og stendiget (så billedet er taget da den gik sin vej.

   Slet
 3. Dyrenes vagtcentral er et super godt tiltag. Fandt engang en virkelig sølle kat, så tynd og vanrøgtet , at den dårligt kunne holde sig oprejst - da ringede jeg også til dyrenes vagtcentral.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det et skønt koncept, ogå når de ikke kommer ud men vejleder. Godt de kunne hjælpe katten.

   Slet
 4. Jeg blev chokeret som barn første gang jeg så en kat fange en solsorte-unge. Solsorteunger kan være meget naive, sidder på jorden mens forældrene skriger advarsler ud fra nærmeste trætop.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må også havde været chokerende.
   Solsorte unger kan virke noget dumme, men de nu meget søde, jeg passede 2 da jeg var barn, de var faldet ud af reden, det var hyggeligt at fodre dem med pincet og søge insekter til dem.

   Slet

Tak fordi du læste, jeg sætter stor pris på dine kommentarer.
Husk du kan få besked om nye indlæg på din email.