lørdag den 25. februar 2017

Fastelavn i højt humør


Jeg elskede fastelavn som barn, det gør jeg stadig, men uden børn er der ikke megen pointe i fastelavns festerne. I år har jeg heldigvis haft en undskyldning, for det er sundt for Zorro at opleve det virvar sådan et arrangement kan være.

Zorro er klar til at slå på fastelavnstønden.
Derfor puttede jeg ham i hans bi kostume, han skal jo alligevel havde dækken på som ny trimmet. Og når han var klædt ud kunne jeg lige så godt også. Altså der ville jo være en præmie også til bedste voksen udklædning. Derfor lånte jeg en del af en bidragt (den dragt biavler har på når man går i staderne) af mine forældre, for så var vi jo bi og biavler, perfekt.

Vi tog toget til byen i dag hvor der var et arrangement udenfor, solen skinnede trods den lovede regn, herligt. Havde det øset ned havde vi måske opgivet, mit kostume var ikke varmt og Zorro er ny trimmet. Vel ankommen ca. 20 minutter før tid, kunne vi stå og se pladsen fyldes af mennesker. Nu fik Zorro hilst på mange mærkelige børn, bla. 2 grønne ninjagoer, ironman, en krokodille og en fisk. Fisken havde en sæbeboblepistol og det var en fest for Zorro at lege med.

Da tøndeslagningen begyndte var der også en tønde til de voksne, så jeg valgte at lege med, fordi Zorro intet sagde til bragene. Zorros interesse lå i om han mon ikke kunne få den pind jeg slog med, specielt lige efter jeg havde slået. Ironisk nok var de voksnes tønde den der røg ned til sidst. Igen var Zorro ret ligeglad, for den der lille bomuldshund der ovre kunne da være sjov at lege med.

Efter kåring af konger og dronninger samt bedste udklædning, hvilket vi desværre ikke vandt, var der tryllesjov og lege for børnene. Vi gik en runde i menneske myldret for lige at mærke det, men blev ikke hængende. At vi ikke blev længere skyldtes ikke at Zorro ikke orkede det, for han havde en fest med at se på det hele, og prøvede at overbevise mig om at han skulle være boldhenter hos dåsekastet. Det skyldtes ganske simpelt at jeg var sulten og det eneste jeg som voksen kunne få var en lille kop kaffe, jeg drikker ikke kaffe. Derfor fandt vi en cafe hvor jeg fik noget godt, og Zorro opdagede at han var træt.

Det har været en hård dag for os begge når alt kommer til alt, en dag med mange indtryk, og ikke mindst et virvar jeg ikke havde kunne uden ham, Zorro ville nok gerne havde løbet rundt til festen på egen pote. Nu håber jeg at der kommer børn og rasler i morgen, det så skønt når de gør. Hvis jeg var sikker på de kom ville jeg bage boller til dem, men der kom ikke nogen sidste år. Men bi kostumet får han på og småpenge og måske lidt slik (hvis jeg har noget) er klar, så kan vi tage vel imod evt. små ballademagere.

Skal I til nogle fastelavns arrangementer? Eller har I allerede været det? Og hvad med jeres børn rasler de?

6 kommentarer:

 1. Du omtaler altid hunden, som var han et menneske. Er der en idé bag det? Jeg er helt med på at "hunden er menneskets bedste ven", men hos dig synes det alligevel at have en anden og dybere karakter.

  Jeg tænker at gå over i kirken til vores fastelavnsarrangement. Men jeg ved ikke, om jeg orker at komme så tidligt op. Hvis børnene kommer her, får de en tyver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tænker faktisk ikke jeg omtaler ham som menneske, men at han som alle andre mennesker og dyr er et individ, med personlighed.
   at alle har en værdi, ikke som i værdi der kan købes men som de er her af en grund.
   men at se et dyr som et menneske ville fratag det værdi og værdighed.
   giver det mening?

   Håber du hygger dig i morgen

   Slet
 2. Jo da - det giver bestemt mening, og tak for det. Det eneste jeg ikke forstår er: "men at se et dyr som et menneske ville fratag det værdi og værdighed." Kan du også (for-)klare det? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis jeg ser dyr som mennesker, og behandler dem der efter, så fratager jeg dem den værdi de har som dyr, jeg forsøger at fjerne deres individualitet.
   det mindst lige så forkert som at behandler mennesker som dyr.
   Vi alle skabt unikke og med et formål, og bør behandles derefter, andet er uværdig for begge parter.
   håber det virkede det svært at forklare... det jo filosofi i en forstand.

   Slet
 3. Ahhh, hvor en sød 'Bi' vi (ungerne) havde fastelavn på skolen fredag inden vinterferien:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak
   Sjovt de ikke gjorde det i dag fastelavns mandag. Det gjorde vi da jeg underviste (hvis fastelavn var i vinterferien sidste weekend)

   Slet

Tak fordi du læste, jeg sætter stor pris på dine kommentarer.
Husk du kan få besked om nye indlæg på din email.