mandag den 11. juli 2016

VelkommenHej og velkommen til min blog


I dette første indlæg vil jeg gerne præsentere mig selv og min baggrund for at lave denne blog.


Mit navn er Anette og jeg er i skrivende stund 35 år, altså født i 1981.


Da jeg skulle havde min første servicehund fandt jeg overraskende lidt om emnet, der er rimelig meget om at få en handihund fra en forening, men ikke noget særligt om andre typer af servicehunde, eller om at skaffe den selv.


Med det som udgangspunkt vil jeg her forsøge at samle mine erfaringer, ekspertviden fra andre og krydre det med lidt dagligdags oplevelser min hund og jeg har.
 
Min dejlige Jackie
Jeg har selv PTSD og førtidspension, bloggen vil udover oplysning derfor også fungere som min genoptræning. Min hund er altså hvad man kalder en psykiatrisk servicehund.

Min første hund var Jackie, en dejlig corgi. Jackie gave mig livet tilbage, desværre døde hun selv alt for tidligt. Den tid vi havde sammen gave mig dog troen på at det var muligt at genvinde et liv som er mere end overlevelse.
Her i foråret hentede jeg så Zorro, en dejlig lille dværgschnauzer, han er stadig en hvalp og har derfor meget at lærer, men er allerede en stor hjælp, nu skal han uddannes. Imponerende nok gør han allerede en del af arbejdet selv om han kun er 4 måneder så viser han talent.


Zorro nyder sommeren i haven
Jeg håber denne blog vil kunne hjælpe dig i din søgen.

Har du ønsker til indhold så skriv endelig, og jeg vil se om jeg kan opfylde dem, måske vil du gerne dele dine erfaringer uden selv at havde en blog? Så det muligt du kan blive gæste skribent her. Du kan enten skrive en kommentar her eller sende en e-mail til: min.servicehund@gmail.com og jeg vender tilbage hurtigst muligt.

Jeg håber at du vil dele indlæg som du syntes er vigtige, spændende eller sjove med andre, det Burde være nemt med knapperne under hvert indlæg. På forhånd tak.

Endnu enngang velkommen

Bedste hilsner Anette og Zorro

9 kommentarer:

 1. Velkommen til mit hjørne af internettet

  Ja det føles godt at komme ud med ting, men det ligeså meget en genoptræning for mig, at lave et konkret arbejde.
  glæden ved at kunne komme ud med sin historie er også grunden til jeg byder gæsteskribenter velkommen, så andre har en chance selv hvis de ikke kan overskue en blog eller ikke ønsker en blog.

  Zorro er nu knap 6 måneder, tænk har jeg haft blog nærved 2 måneder.

  Zorros arbejde er bla. at skabe ro og tryghed, f.eks. ved at hjælpe mig til at kunne sove, eller til at turde gå ud i verden, han virker også som transportable grounding værktøj når jeg får det skidt. Selvfølgelig skal vi træne noget af det mere konkret, men han vil mig så meget at han spontant gør en del af jobbet, om end nogle gange på en meget fjollet hvalpet facon. Et andet element i jobbet er at han som servicehund, skal være yders høflige og opføre sig pænt, egentlig almindelig god hunde opdragelse med lidt ekstra.

  Håber det afklare lidt, men ellers lover jeg dig der kommer mere som tiden går.

  mit mål er 1 udgivelse om ugen, det måske ikke meget, men med mit hoved er det en sejer.

  SvarSlet
 2. Hej Anette
  En hurtig hilsen herfra og tak for smugkigget. Jeg vender tilbage og læser meget mere :)
  Virkelig et "spændende emne" du skriver om, hvis man kan sige det sådan.
  Mange hilsener fra Anja

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anja
   tak fordi du kikkede forbi, glad du finder emnet spænende. Det absolut et emne eller fokus punkt, lige som en kreativ eller livsstils blog.
   Glæder mig til dit næste besøg

   Slet
 3. Ja, bestemt. Og også et yderst relevant emne. Anede slet ikke begrebet eksisterede - hidtil har jeg kun mødt førerhunde. Rigtig fin blog du har, spændende læsning. Takker for introduktion til et, for mig, helt nyt begreb :)
  Vh. Anja

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja mange kender førerhunde, husker jeg min historie rigtigt er de også de første der blev lavet forening for i verden, efter ww1 tror jeg. Håber virklig jeg kan få andre til at dele deres viden her, så det bliver en god samling af viden om emnet, for ingen ved alt. Du også meget velkommen som gæsteskribent hvis du kan dele noget relevant, f.eks. en diy.

   Slet
 4. Det lyder som en interessant udfordring - Har du noget specielt i tankerne, er der noget du mangler til dig og Zorro? Måske kan jeg komme op med en idé :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen det kan jo være alt fra guf til legetøj eller hundekurv/tæppe
   pt mangler Zorro jo intet, så intet specielt i tankerne. Tror det var din gulvmåtte der fik mig til at tænke du måske havde noget som passede her. og genbrug er jo altid godt, så nogle der lavede en lille hundeseng af en stor gammel trøje, smart.
   så ja hvis du får en idé er den velkommen, selv fifler jeg med at tilpasse en hundekiks opskrift og et 2 slags legetøj.

   Slet
 5. Jeg tænker lidt videre, måske kunne man rent faktisk hækle en hundekurv af genbrugsstof ... måske. overvejer lige og skriver igen :)
  Glæder mig til at se det du selv fifler med

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder spænende, jeg kan som skrevet før ikke selv hækle så opskrifter i de katagori er meget velkomne.

   Slet

Tak fordi du læste, jeg sætter stor pris på dine kommentarer.
Husk du kan få besked om nye indlæg på din email.