søndag den 21. august 2016

Med Zorro kan jeg sove.

Da jeg hentede Zorro var jeg egentlig forberedt på ikke at få en stor effekt lige fra starten, at det ville være mest hårdt arbejde at havde hvalp, og at min søvn ville blive dårlig i noget tid.

Selvfølgelig er det hårdt at havde hvalp, og jo jeg skulle i starten op og ud et par gange om natten, og vi skal stadig ned mange gange i løbet af dagen.
Zorro klar til sengetid.

Men alt det sagt så har jeg ikke sovet så godt længe, eller siden jeg havde Jackie. Reelt set sover jeg mindre end da jeg ikke havde hund, men er langt mere udhvilet. Jeg tror det primært er fordi jeg ikke har flashback mareridt hvor jeg vækker mig selv skrigende lige så ofte. Det sker, men modsat før hvor det var næsten hver nat og normalt flere gange om natten, så det nu sket måske 3 gange på ca. 2 måneder jeg har haft Zorro. Samtidig har jeg de gange det er sket kunne falde i søvn rimelig hurtigt, i stedet for at skulle i gang med de helt store grounding øvelser. Nu er det nok at jeg løfter hovedet lidt og ser Zorro, trækker vejret dybt, ser på klokken og putter mig igen. Se det syntes jeg er fantastisk.
Det syn jeg ofte ser når jeg har uro om natten, Zorro med sin bamse.

Mange vil måske sige det er en lille ting, men søvn er et fundament for hvordan man kan klare dagen, mangler den eller er den dårlig så fungere vi som mennesker ikke ordentligt. Personligt har jeg også erfaret hvordan den dårlige søvn gør mig mindre robust over for flashbacks, min angst bliver være og så sover jeg igen dårligere. Altså kan manglen på søvn skabe en rigtig dårlig cirkel. Den cirkel brød Zorro på lige fod med Jackie, faktisk var det sådan at min behandler kommenterede på det for nogle få uger siden, et jeg så meget mere veludhvilet ud, og jo jeg føler faktisk jeg har lidt mere overskud.

Et af de gode råd til at få sovet er jo også at man skal ud og bevæge sig i løbet af dagen, jo tak det selvfølgelig rigtigt, men hvis bare tanken giver en koldsved så det svært. En hund kan hjælpe på dette, dels så skal den jo ud, og dels så giver selv en lille hund som Zorro mig en tryghed.

Så hvad der præcis gør at jeg sover bedre når jeg har en servicehund, det ved jeg ikke, men mon ikke det er flere ting som gør udslaget?

Hvad gør du for at sove godt?

4 kommentarer:

 1. Hvor ser han sød ud! :-)

  Føler mig også tryg når jeg sover med Ludwig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, han er sød.
   Det fantastisk hvad dyr kan gøre for os.

   Slet
 2. Jeg har en kædedyne, som med sin tyngde gør, at min krop bliver afgrænset, og det giver mig ro til, at få sovet. Dejligt, at Zorro hjælper dig til en bedre søvn uden en masse mareridt. :) Han er jo guld værd for dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Han er guld værd, er en kædedyne det samme som en kugledyne? Sådan en lånte jeg engang, det gav mig desværre et angst anfald. Fantastisk det virker for dig. Jeg bruger også mange dyner, men det må ikke tynge mig ned, jeg skal bare have det meget varmt.

   Slet

Tak fordi du læste, jeg sætter stor pris på dine kommentarer.
Husk du kan få besked om nye indlæg på din email.