torsdag den 6. april 2017

Motion er godt.

Det har jeg hørt rigtig meget i min behandling, og jeg tvivler ikke på det, i de rigtige mængder på den rigtige måde er motion gavnligt når du har det psykisk dårligt, specielt hvis du samtidig kommer ud. Hvor min kæde hopper af er når det kommer i sætninger i stil med ”du skal bare gå en tur” for der er intet bare over at gå en tur når du er bange for at gå uden for din dør og for udmattet til at kunne stå op. Selv da jeg var indlagt, og de prædikede at vi skulle gå ture, var der ingen hjælp til dette, det ville jo ellers havde været oplagt, men det har vi ikke resurser til desværre.
Det vigtigt at læse aviser.

Nu vil nogen måske sige jamen du har en hund, den skal ud, hvordan hænger det sammen. Men det hænger godt sammen. Zorro skal ud, dette tvinger mig ud hver dag, men på en god måde. Samtidig er Zorro min tryghed, min ro, man kunne kalde ham min billet til verden. Han åbner måske ikke fysisk en dør som en handihund, men psykisk åbner han min hoveddør flere gange om dagen.
Det giver tryghed at vide Zorro ser alt, her er det en Svane.
Efter det hårde møde sidste uge har det været en kæmpe hjælp at have ham, vi har gået lange ture, når det kom til tid, hvor alt er blevet snuset godt igennem. Jeg har siddet på bænke og nydt udsigten mens Zorro har nusset rundt og snuset i sin sporline. Sikke en velsignelse at vi lige havde nogle gode forårsdage nu, så dette var muligt. Jo vi går også i regn, men Zorro er mindre fan af det end mig.
Før man selv markere så skal der læses grundigt.
Denne del af jobbet er selvfølgelig nem, men det kræver stadig at han er klar til at hjælpe hvis og når jeg får det dårligt. Så selvom han slapper af og nyder det, hvilket hjælper mig til at slappe af så det er en vigtig grounding øvelse, så skal han være på og klar til at hjælpe. Det egentlig ikke meget forskelligt fra en medicinskalarmhund, de skal også være klar, nogle til at advare eller til at hente hjælp. Zorro skal være klar til at stoppe angstanfald.

Så jo motion er godt, friskluft hjælper, men det skal gøres rigtigt.

Nu vil vi snart nyde endnu en tur ud i vores lokal område, solen skinner igen i dag, dejligt.

Håber I alle får chancen for at nyde at det er blevet forår i Danmark.
Der er noget i blomsterne. Nogen der ved hvilke blomster det er?
 

10 kommentarer:

 1. Håber I må få den dejligste tur :) Og nej, når man er rigtig syg, er der ikke noget "bare lige"! Men svært for andre ikke-syge at forstå.
  Mener blomsterne på billedet hedder Snepryd :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak
   det tossede er jo at det behandler der kommer med "bare gå en tur" kommentarer.... dog ikke min nuværende.. niks de tog mig ud og gå når de kom hvis jeg ikke havde været uden for en dør, se DET var smart
   tak, der er så mange her omkring, flere end anemoner, og de er så smukke.

   Slet
 2. Åh jeg kender det med "GÅ dig en tur" alt for godt. Det kan jeg altså ikke på de dage, hvor jeg ikke kan komme ud i brusebadet og ikke kan udholde tanken om, at hvis kommer derud, skal jeg også tørre mig på ryggen. Så konkrete er mine tanker.

  Når jeg så endelig kommer ud af sengen, er det bedste for mig at bruge min hjerne ved PC'en. Der bliver jeg udfordret på den måde, jeg holder af, og det holder de dårlige tanker borte.

  Hav en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det jo lige det (for mig er det håret efter bad der gør jeg opgiver)
   men dem der siger det mener det jo nok godt, så må de bare bakke deres ord op med handling (hjælp til at klare sig og gå den sunde tur)
   håber du også nyder din aften, tak ford du kikkede forbi.

   Slet
 3. Jeg synes det er godt I kom afsted. At være i naturen er godt for os alle. At stikke næsen ud og bare gå et par skridt er bedre end intet :)
  Engang havde jeg Angst og turde ikke gå ud i min egen have..Så satte jeg mit ægge ur på 60 sekunder og satte mig rædselsslagen på min havestol og bare ventede på de 60 sekunder var overstået... Svært at forestille sig, når jeg i dag er rask.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var godt vi kom af sted. Er dog ikke som sagt i indlægget ikke glad for ordet bare, slet ikke i denne sammenhæng, der intet bare over det. Jeg imponeret over at du kunne de 60 sekunder alene, for mig ville det hvis det var lykkes blot have øget min angst, og koset flere dage med dyne, for det kostede det at børstetænder. Det langtfra alle som har gavn af at presse sig selv så meget, endnu færre der har gavn af at andre presser dem.

   Slet
 4. Vi mennesker er forskellige og det der hjalp mig, vil sikkert ikke hjælpe en anden.
  Fik bare lyst til at dele 😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Det jo lige det vi er ikke ens, og super det hjalp dig... det er kun ordet bare (og med følgende pres) jeg har det skidt med... mest fordi det netop har været pres uden hjælp.
   Og netop nu er jeg jo følsom, så jeg så nok lidt din post i samme ånd som andet pres ala "tag dig sammen" men er sikker på du ikke mente det sådan. Meget følsomt emne, og der skal være plads til det der hjælper den enkelte. Jeg syntes du er sej at du kunne gøre sådan,jeg gør sikkert også noget andre ikke ville kunne.

   Slet
 5. Det er nemlig følsomt .. og hver må finde sin vej. Og mine ord var og er ikke tag dig sammen ord 😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæder mig 😃 det godt der er plads til egne veje, nu vil jeg omlidt bevæge mig ud i regnen (det må godt stoppe, hverken Zorro eller jeg er vild med regn)

   Slet

Tak fordi du læste, jeg sætter stor pris på dine kommentarer.
Husk du kan få besked om nye indlæg på din email.