fredag den 13. april 2018

Førerhunde afvises ofte

Screenshot fra tv2, læs historien der.
I nyhederne på tv2 så jeg her til morgen denne triste nyhed, at flere og flere blinde bliver afvist med deres førerhunde. En meget trist udvikling nu hvor loven for få år siden netop åbnede op for andre servicehunde. Faktisk oplever jeg selv ofte at få afvist Zorro fordi han ikke er en førerhund, ikke fordi han stadig er i træning.

Zorro er jo netop ikke færdig certificeret, og svæver derfor et sted mellem almindelig kæledyr og servicehund, han kan vel sammenlignes lidt med en butikselev, han gør jobbet han mangler bare den sidste eksamen.


Faktisk må butikker gerne afvise servicehunde, du kan læse om bekendtgørelsen her. Det ændre ikke på at jeg finder det trist at hjælpemidler afvises, siger de så også nej til at betjene folk der kommer i kørestol? næppe.

Jeg har i min planlægning af måske ferie undersøgt mange steder, flere steder stod der førerhunde velkommen, men andre servicehunde var ikke. Enkelte sagde at så skulle jeg for hvert besøg søge i flere måneder før om hunden kunne komme med på museum, og kunne sige bestemt dag og tid! andre var mere åbne, et sted vidste simpelthen ikke der fandtes andre typer, men hun mente bestemt de var velkomne, gav mig besked på at nævne hendes navn hvis jeg kom den uge, for så var det intet problem. Desuden tog hun det op på et møde, og under 14 dage efter jeg havde skrevet var formuleringen skrevet om fra "førerhunde velkommen" til "fører og servicehunde velkommen"
Se det var service, og jeg glæder mig til Zorro får sin uniform for så skal vi besøge dem en dag.

Som Jens Bromann kommer jeg også bare mere ud når jeg har min Zorro, jeg kan mere selv, skal bede om mindre hjælp, har kort sagt et mere fuldt live som minder bare lidt om andres liv uden sygdom. Er blandt andet ved at skifte bank, fordi min nuværende ikke vil lade servicehunde ind, kun førerhunde. Det vil den lille lokal bank rundt om hjørnet dog gerne, så jeg skifter for tænk hvis jeg selv kan overskue et bank besøg.

Jeg håber og ønsker at alle, men specielt folk i servicebranchen, sætter sig rigtigt ind i reglerne og ikke bare i blinde afviser ting de ikke forstår eller kender til.


screenshoot fra tv2 af fine Lyra.
.

4 kommentarer:

 1. Øv :-( Jeg kan slet ikke forstå, at det skal være så svært for folk at udvise lidt konduite og sige 'jamen, selvfølgelig skal en servicehund have lov at komme med på samme præmisser som en førerhund'. Det kræver da ikke særlig megen selvstændig tankegang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej den ja til nogle nej til andre er jeg helt uforståelig over for... det som at sige folk kun må have rolator med hvis de er over 65... ikke hvis de har den pga sygdom... eller skelne på farve og mærke.

   at butiken har valget generelt syntes jeg er fair, bare trist de enten ikke ved det eller bruger det til at sige nej, istedet for at give god service.
   Her er jeg nu generelt heldig og de fleste almindelige butiker + et par cafeer siger ja... og så det jo der jeg handler.

   Slet
 2. Jeg må sige, at jeg heller ikke kan forstå, at man ikke accepterer funktionshunde og det være sig både servicehunde og førerhunde. Skulle der være et problem med hunden, kan man jo efterfølgende bortvise den (og evt. ejeren).

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan man, ligesom man kan bortvise feks stærkt berusede personer
   funktionshunde, dejligt ord.
   hørte engang noget meget mærkeligt fra en ansat i en tøj butik... De ville ikke lade nogen hund (kæle eller service) ind, men regnede det kraftigt så var det ok 😲 det giver jo ingen megning, jeg ville aldrig gå ind med Zorro hvis han var driv våd.... ligegyldig hvor god han er ville han ryste sig, det gør alle hunde (og de fleste mennesker vi sviner bare ikke på samme måde når vi gør det) ... jeg gik hovedrystende bort.

   Slet

Tak fordi du læste, jeg sætter stor pris på dine kommentarer.
Husk du kan få besked om nye indlæg på din email.