torsdag den 4. maj 2017

Hundetegn husk det nu!


Husk hundetegnet.
Blev for nogle måneder siden stoppet af en butiksejer, som lige ville vide om jeg tilfældigvis kendt den hund de havde fundet løbende rundt på vejen, den havde nemlig ikke noget hundetegn. Hunden lignede heldigvis en jeg havde set før, så de forsøgte at ringe, men der blev ikke svaret. Derfor blev hunden kørt til internat, hvor den ville blive scannet. Det kan bliver en bekostelig affære for ejer, hvis hunden altså var chippet som loven siger, og ejer kan findes.

Jeg forstår ikke hvordan nogen kan lukke deres hund ud, uden at den har sit hundetegn på. Hvis Zorro er i haven hos mine forældre har han altid sit halsbånd med hundetegn på, faktisk har han det der på fra vi står op til vi går i seng.

Selv hvis loven ikke var der ville jeg sørger for at dem der evt. fandt Zorro ville kunne få fat i mig, så hurtigt som muligt. Men nu har vi altså en lov i Danmark, ifølge den er vi dog kun forpligtet til navn og adresse.

Helt konkret siger hundeloven:
§ 1. Besidderen af en hund skal sørge for, at hunden, inden den er 8 uger gammel, er mærket og registreret. Besidderen af en hund skal endvidere sørge for, at hunden, fra den er 4 måneder gammel, bærer halsbånd forsynet med et skilt, der angiver besidderens navn og adresse.
Du kan læse hele loven her.

Selv mener jeg absolut at telefonnummeret er klart det vigtigste, men det er altså ikke et krav. Jeg spurgte i sin tid politiet hvad de lagde i adresse, hvor meget der skal med for små hunde og lange adresser kan være en udfordring. Svaret jeg fik var at alt skulle med, både vejnavn, husnummer, postnummer og by. Forkortelser er dog helt fint, og besidderens navn skal blot være for og efternavn.

Om man vil skrive hundens navn på skiltet kan diskuteres, jeg har valgt ikke at gøre det så tilfældige ikke kender Zorros navn, andre vælger at skrive det så hunden føler sig tryg.

Når feriesæsonen starter her om lidt så anbefales det mange steder fra at lave et midlertidigt hundetegn med hvor I bor i lokal området, og skal I til udlandet skal der selvfølgelig være et 0045 foran telefon nummeret. Jeg ved at jeg skal havde lavet sådan et hvis jeg skal væk mere end et par dage, det behøves jo så ikke være et dyrt graveret et når det kun skal holde en uge eller to.

Så kære hundeejere husk nu hundetegn, og i en kvalitet der kan læses.

7 kommentarer:

 1. Kamelen har et hundetegn. Men det opfylder nok ikke alle kravene, og det er egentlig lidt sært, da vi bestilte det gennem dyrlægen i sin tid. Og de burde jo vide, hvor meget, der skal stå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lidt sært ja
   men første hundetegn jeg fik fra dyrehandler til Zorro havde også for lidt info/dårlige forkortelser, det var ihvertfald ikke lovligt.
   Nogle der sælger dem giver bare dårlig info om loven.
   måske skal kamelen have et nyt en dag, bøden er vidst blevet sat op.

   Slet
 2. Forleden mødte jeg 2 piger på en 12 år, de kom gående med en lille hund. De stoppede mig og spurgte om jeg kendte den, for de havde fundet den løbende rundt med snor men uden ejer. Heller ikke noget hundetegn her.
  Heldigvis ringede den enes mobil i det samme og ejeren var i røret. De havde været så snarrådige, hurtigt at sætte sedler op rundt i kvarteret med deres mobilnumre.
  Jeg forstår heller ikke folk tør lade være med at "mærke" deres hund.

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde og kloge piger, jeg forstår det heler ikke, kan tildels godt forstå dem med små bitte hunde som bryder loven og kun har navn + tlf nr, de tager så en chance men når nr er der er risikoen for at den afleveres til internat jo lille...
   og forstår slet ikke dem der sælger hundetegn som tillader sig at lave de ulovlige....

   Slet
 3. Helt enig det skylder man sin kære. Og det er nu sjovt loven ikke nævner telefonnummer.
  Har købt Zorros nye navneskilt, Og et nyt halsbånd, det gamle er slidt.

  SvarSlet
 4. Det var da godt at du kunne kende hunden. Vi havde en islandsk fårehund for 34 år siden, og den var øretatoveret, gør man ikke det mere?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg ikke, de skal jo havde chip og tegn.
   De fleste her ude med hund ved sådan ca. Hvor de andre hunde bor/hvem der ejer dem, Zorro ville folk også genkende. Jeg ved dog ikke om det var den hund, for de tog som sagt ikke telefonen, så hvad der blev af hunden ved jeg ikke, kan ikke huske at have set den siden.
   islandske fårehund er skønne.

   Slet

Tak fordi du læste, jeg sætter stor pris på dine kommentarer.
Husk du kan få besked om nye indlæg på din email.