onsdag den 7. juni 2017

Klickfix hundekurv til cykel - anmeldelseCykel sæsonen er ved at være godt i gang, eller for mig er det jo hele året da jeg ikke har bil så det enten offentlig transport eller cykel. Netop fordi det er mine transportmuligheder var et af mine kriterier da jeg valgte hvilken race Zorro skulle være, at jeg skulle kunne havde min hund med på cyklen. De stærkeste cykelkurve kan klare en hund på 10-12 kg, de er dog alle til bagagebæreren. De kurve der findes til styret kan sjældent klare mere end 7 kg.

Der er et godt udsyn når betrækket er åbent på Klickfix hundecykelkurv.
Her ser Zorro bagud, og undre sig måske lidt over hvorfor vi ikke bare køre med det samme.

Min cykel med Klickfix hundekurv på.
Det betød naturligvis at den kurv jeg købte skulle kunne klare en voksen han dværgschnauzer, og altså klare de ca. 8-9 kg som opdrætter gættede på Zorro ville ende på, han vejer 8 kg så det var et meget godt gæt. Derfor valgte jeg en kurv til bagagebæreren, nærmere bestemt en fra Klickfix. Valget på det mærke kom af flere grunde dels gode anmeldelser af deres produkter generelt, selv om jeg ingen fandt af deres hundekurve. Og dels fordi at alt hvad jeg fandt om andre kurve, til over 7 kg hund, ikke var videre opløftende.

Klickfix er ikke et billigt system, men det er lækkert. Du får valget mellem 3 slags montering; fast, aftagelig eller aftagelig med lås. Jeg valgte det sidste. Selve hundekurven er ret lækker i flettet pil, men inden i var der kun en pude. Mine tanker om hvalpetænder og pileflet var at her kunne kurven få kort levetid, så jeg syede et lille betræk til indersiden ud af en stump fleecetæppe og en faldskærms snor. Samtidig lavede jeg en sikkerhed line, endnu en ting der manglede. Kurven er selvfølgelig lukket mens man cykler, men jeg har det nu bedst med at Zorro hvis han vil ikke bare kan hoppe ud når jeg åbner kurven. Det har han så kun forsøgt en gang fordi han ville hilse på en ven. En sikkerhed line er også nem at lave to karabinhager og lidt flagline.

Det er fantastisk bare at kunne gå ned til cyklen sætte Zorro i kurven og køre der hen hvor vi skal. Zorro har tilsyneladende også nydt det fra første dag, da jeg har fået fortalt at han altid sider med snuden ud mellem tremmerne og suger luften ind. Nu hvor det er varmt har han ofte flere sider åbne på overtrækket, men her i vinter var der faktisk altid 2 sider åbne.


Lille Zorro efter første cykeltur, han har ikke tid til at komme op af kurven.
Jeg finder dog ikke kurven helt så nem at få af og på som andre siger, men det nok mere et spørgsmål om øvelse. Til gengæld syntes jeg den er nem at cykle med, men jo jeg kan godt mærke jeg har noget vægt bagpå. Zorro sider meget stille, det ville nok være svært med en hund der kartede rundt. Men de 2 sidste ting er også nemme at øve, inden jeg hentede Zorro cyklede jeg rundt med kurven godt læsset, så jeg kom i træning. Efter Zorro kom hjem til mig trænede vi langsomt kurven, først uden cykel, siden trak jeg cyklen før vi begyndte at køre små ture. Jeg kan absolut anbefale at gøre dette, uanset hvilken transportform hunden skal lære.

I dag er Zorro ok med kurven, han vil dog helst stå op i den og det kan han ikke, så hoved og hale skal lige hjælpes helt ind når gitteret lukkes. Men han tager det i stiv potte og virker både glad og tryg ved sin kurv.

Alt i alt kan jeg sagtens anbefale kurven, gør dog dig selv den tjeneste at købe en montering hvor den kan tages af, så det nemmere at træne. Man kan håbe at Klickfix en dag selv laver et indvendigt betræk og en sikkerheds line, men indtil da må vi selv lave dem, heldigvis har de et overbetræk til selve kurven.

Cykler du med din hund? Og hvis du gør hvordan klare du det?


6 kommentarer:

 1. Hvor er han sød, som han sidder der og kigger ud :-) Ja, i nogle sammenhænge er små hunde altså en hel del mere praktisk end de store. Skulle jeg cykle nogen steder med Kamelen, skulle jeg nok have en Christiania-cykel ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ja han ser nuttet ud i sin kurv.
   Netop her er små hunde nemmere... helt små endnu nemmere.
   ja enten en trailer, ladcykel eller Kamelen skulle løbe ved siden af.
   tænk det sidste billede er ca. Et år gammelt... nu er han en ranglet teenager.

   Slet
 2. Hvor er det bare smart! Det øger jo din bevægelsesfrihed helt markant. Og så er det altså - igen - imponerede hvad de/de hunde kan.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det øger friheden helt vildt meget, selv om jeg sjældent cykler udover 5 km radius.
   Har du set hvordan nogle mennesker kan have hunden med på knallert? Der findes klip på YouTube, det ser sjovt ud men næppe lovlig fremgangs måde i dk.

   Slet
 3. Hej Annette
  Lige noget helt andet :) Jeg fik ikke kommentreret på, at du efterlyste ideeer til smuk, nem, spiselig have. Fordi mine fysiske kræfter er begrænsede, nærstuderede jeg emnet "nem have" og kan anbefale disse bøger: "den dovne have", "politikens bog om den nemme have" og "vejen til din drømmehave". "Min første have" af Signe Wenneberg havde jeg også rigtig megen glæde af.

  Bærbuske synes jeg er geniale. Det er superhyggeligt at tusse rundt og spise bær, det er rigtig nemt og frodigt og kan du lide blåbær er selve buskene også smukke og får flotte efterårsfarver.
  Kh Lisbet

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, har overvejet bær busk... men syntes de spreder sig så meget (dem jeg bedst kan lide)
   jeg ved her er lidt stille lige nu, men computeren er ikke helt oppe endnu... der kan dog altid kommenteres også på ældre indlæg og jeg skal nok se det.

   Slet

Tak fordi du læste, jeg sætter stor pris på dine kommentarer.
Husk du kan få besked om nye indlæg på din email.