tirsdag den 14. marts 2017

Servicehundes virkning på psyken undersøges i Danmark


I dag i metroxpress har jeg set en lille artikel som glæder mig. Det gør den af to årsager dels den at der kommer fokus i medierne på at psykisk servicehund også er en reel ting, men ikke mindst at danske forskere undersøger hvordan hundene virker på psyken, det danske sundhedsvæsen oplever jeg nemlig ofte kun at ville lytte til dansk forskning. Forhåbentlig kan dette forsøg åbne dørene for mange med behov for servicehund.

set i metroxpress kilde: MX.dk


Det jo ikke noget nyt at servicehunde starter hos veteraner, hunde har altid hjulpet mennesker og dermed udført servicehunde opgaver, men de første organiserede træning af servicehunde skete omkring førsteverdenskrig. En del soldater var blevet blinde og derfor begyndte man i Tyskland i større stil, at træne hunde specielt som førerhunde, du kan evt læse mere her (det er på engelsk). Jeg håber derfor at dette er et skridt på vejen til at alle med behov for denne hjælp kan få den, og at hjælpemidlet bliver bedre kendt i samfundet.
Hvis du ser artikler om dette emne i de danske medier må du meget gerne fortælle mig det, da jeg jo ikke ser alle aviser, blade og tv udsendelser.

8 kommentarer:

 1. Det var en super dejlig nyhed og et skridt i den rigtige retning.
  Du har så evig ret - I disse år, og det gælder ikke kun inden for psykiatrien, skal det hele helst være forskningsbaseret, før det er sandt.
  Jeg synes selvfølgelig det er skønt at der forskes på rigtig mange områder og forhåbentlig kommer det mange til gavn og vi bliver klogere. Det eneste jeg kan opponerer lidt i mod er den tendens, at man glemmer at lytte til mennesker i den forstand: Hvis ikke der er forsket i det - findes det ikke.
  Jeg kan desværre ikke henvise til yderligere avisomtaler eller lignende, men jeg så et kort indslag i TV for et par uger siden, tror jeg det var, netop omkring det samme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det absurd at men skelne erfaringer på egen krop eller gennem generationer ikke godtages, fordi der ikke er skrevet om det af en med den rigtige titte som har lavet rigtige labratorieforsøg 😣
   følte mig seriøst til grin da de i min behandling prædikener "mærk efter i dig selv" og når jeg så mærkede efter fik fortalt jeg følte forkert og sådan kunne man ikke havde det, opleve det m.m. og det jeg syntes hjalp var indbildning 😲 heldigvis er det ikke sådan lige her, de stadig underlagt de firkantede behandlingsboxe (som jeg ikke passer i) men de anerkender mig og mine oplevelser og erfaringer, samt gør hvad de kan for at arbejde under de forhold der er, det jeg glad for.
   Hvis du ser noget må du endelig sige til, så kan jeg få det op her.

   Slet
  2. Jeg er glad for, at du har Zorro som servicehund, for det er jo så tydeligt, hvad du har ud af at have ham. Med ham kan du jo rigtig mange ting, som du ellers ikke kunne.

   Jeg så en udsendelse, hvor de fortalte, at sådan en hund let koster 85.000, og det er jo mange penge. Jeg er bare sikker på, at de hurtigt er tjent hjem igen.

   Hele emnet "servicehund" er rigtig spændende at følge med i, så tak fordi du skriver.

   Slet
  3. Ja når de leveres færdig trænet er det et meget godt bud på prisen. Det indbefatter så også hundens mad de første år inden den kommer i arbejde, tror jeg. Men stadig, jeg bruger da en del på Zorro vi kommer nok ikke der op på de første 2 år, trods alt.
   Men du har ret det er nok på sigt billig og ikke mindst effektiv medicin.... plejede at kalde Jackie en depot pille, hun havde jo næsten faconen.

   Slet
 2. Personligt har jeg aldrig haft en hund, men jeg kan alligevel sætte mig ind i, de godt kan være til stor hjælp og støtte. Jeg så noget i fjernsynet hvor de også brugte hunde til børn, der havde svært at lære læse. Børnene havde stor hjælp af at læse højt for hunden, som havde al tålmodighed i hele verden og bare lå og lyttede. Dette forsøg virkede også til at have en stor succes - uanset om det er bevist ved forskning eller ej. Jeg kan godt forstå, du er glad for Zorro, og det er dejligt at fornemme, hvor glad du er for ham...

  SvarSlet
  Svar
  1. ja Læsehunde bliver mere og mere udbredt, dejligt at se, mon ikke vi kunne bruge dem i flere fag.

   Slet
 3. Jeg synes faktisk, at det er i orden, at der skal forskes mere i området, så det kan bevises, at hunden er til stor hjælp og støtte i det daglige. Det er trods alt mange penge for en kommunekasse.

  Dette udelukker naturligvis ikke, at man skal lytte til ejerne og bruge deres oplevelser som en indikator.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det fantastisk der forskes, hvad der er trist er at de lytter så lidt til daglige bruger ikke i forsøg og forsknings resultater fra udlandet (gjorde man det sidste kunne man måske spare forskningspenge) Men alt i alt er dette en glædelig nyhed og et godt skridt på vejen.

   Slet

Tak fordi du læste, jeg sætter stor pris på dine kommentarer.
Husk du kan få besked om nye indlæg på din email.