fredag den 22. juli 2016

Vi blev næsten redet ned!

Forleden var vi en tur ved søen, en dejlig lille tur vi ofte går, specielt de varme dage er den rar.  Normalt stopper vi på toppen af bakken og sider lidt på ”tænkebænken” hvor der er en dejlig udsigt. Zorro plejer at nusse lidt rundt i græsset, eller bare slappe af med en lur.
Udsigten fra "tænkebænken"

onsdag den 20. juli 2016

Trixie Samira Carrier - anmeldelse

For at havde nem transport med Zorro mens han var lille købte jeg en taske til ham, ikke fordi han skulle være taske hund men fordi han skulle havde et sikkert sted der var hans når vi var ude.

 trixies Samira Carrier, jeg lagde et tæppe i.

Jeg havde en del kriterier som gjorde det lidt svært at finde en taske, måske primært mit første kriterie, jeg ville prøve den! Så jeg vidste den var rar at gå med, hvilket så udelukkede netbutikker.

I sidste ende faldt valget på trixies Samira Carrier til 9 kg, det burde være rigeligt når jeg ikke regnede med at bære på ham længere end til han var 4-5 måneder, burde faktisk kunne tage voksen vægten for en dværgschnauzer.
 

søndag den 17. juli 2016

Hvad Jackie hjalp med.


Jackie
Min Welsh Corgi Cardigan Jackie gave mig som sagt livet tilbage. Jeg vil gerne fortælle lidt mere om hvordan hun gjorde dette, og dermed om opgaverne for en psykiatrisk servicehund, samt de opgaver Zorro gradvis vil få.


Lige fra starten havde Jackie og jeg en fantastisk kemi, og kunne bare slappe af sammen.

 
 

lørdag den 16. juli 2016

Tur til Danland Bogense - anmeldelse


Danland Bogense, foto med tilladelse fra Danland
Vi har været på en lille miniferie I Bogense, sammen med mine forældre. En tur som stod i afslapning og forkælelsens tegn.

  

tirsdag den 12. juli 2016

Intro til begrebet servicehund


Rigtig mange mennesker tror at en servicehund kun er en hund der hjælper handicappede med at samle ting op og åbne døre, dette er langt fra sandt, men det er en af de mest udbredte typer af servicehunde i Danmark, en sådan hund kaldes også en handihund.
tavle gratis grafik fra pixabay

I dette indlæg vil jeg kort komme ind på nogle af de mange forskellige typer af servicehunde.

mandag den 11. juli 2016

Velkommen



Hej og velkommen til min blog


I dette første indlæg vil jeg gerne præsentere mig selv og min baggrund for at lave denne blog.


Mit navn er Anette og jeg er i skrivende stund 35 år, altså født i 1981.


Da jeg skulle havde min første servicehund fandt jeg overraskende lidt om emnet, der er rimelig meget om at få en handihund fra en forening, men ikke noget særligt om andre typer af servicehunde, eller om at skaffe den selv.


Med det som udgangspunkt vil jeg her forsøge at samle mine erfaringer, ekspertviden fra andre og krydre det med lidt dagligdags oplevelser min hund og jeg har.
 
Min dejlige Jackie
Jeg har selv PTSD og førtidspension, bloggen vil udover oplysning derfor også fungere som min genoptræning. Min hund er altså hvad man kalder en psykiatrisk servicehund.

Min første hund var Jackie, en dejlig corgi. Jackie gave mig livet tilbage, desværre døde hun selv alt for tidligt. Den tid vi havde sammen gave mig dog troen på at det var muligt at genvinde et liv som er mere end overlevelse.
Her i foråret hentede jeg så Zorro, en dejlig lille dværgschnauzer, han er stadig en hvalp og har derfor meget at lærer, men er allerede en stor hjælp, nu skal han uddannes. Imponerende nok gør han allerede en del af arbejdet selv om han kun er 4 måneder så viser han talent.


Zorro nyder sommeren i haven
Jeg håber denne blog vil kunne hjælpe dig i din søgen.

Har du ønsker til indhold så skriv endelig, og jeg vil se om jeg kan opfylde dem, måske vil du gerne dele dine erfaringer uden selv at havde en blog? Så det muligt du kan blive gæste skribent her. Du kan enten skrive en kommentar her eller sende en e-mail til: min.servicehund@gmail.com og jeg vender tilbage hurtigst muligt.

Jeg håber at du vil dele indlæg som du syntes er vigtige, spændende eller sjove med andre, det Burde være nemt med knapperne under hvert indlæg. På forhånd tak.

Endnu enngang velkommen

Bedste hilsner Anette og Zorro